Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta predstavila je novi logotip i vizuelni identitet. U godini kada obeležava dve decenije od osnivanja ustanove novi znak organizacije je urađen u skladu sa savremenim tendenicijama u turizmu uz naglašavanje prepoznatljivih simbola destinacije Tara Drina Bajina Bašta. Autorke novog vizuelnog identiteta su Milica Milosavljević i Bojana Ristić koje kao tim deluju na polju dizajna u najširem smislu.


– Želele smo da napravimo snažan logo koji na savremen način prezentuje i uvezuje bogato kulturno-istorijsko nasleđe i jedinstvenu prirodu ovog kraja. Obe smo odrasle u Bajinoj Bašti i stalno joj se vraćamo tako da smo ovom projektu pristupile sa posebnim entuzijazmom i zadovoljstvom. – kažu autorke.


Cilj nam je bio da dobijemo znak kako naše ustanove tako i rešenje koje će simbolično predstavljati celu turističku destinaciju Tara Drina Bajina Bašta i biti korišćeno za promociju u tom smislu. Logo prati moderne digitalne tokove i aplikativan je za korišćenje u marketinške svrhe počev od klasičnih promo materijala preko suvenira i promotivnih proizvoda pa do onlajn promocije. Na novom znaku jasno su prepoznatljive neke od ključnih tački naše opštine poput manastira Rače, kućice na Drini, Banjske stene na Tari i reke Drine. – navode iz TO „Tara-Drina“.

Pored promene znaka ustanove tokom ove godine predstavili smo i novi turistički slogan „Bajina Bašta srce Podrinja“ koji ćemo u narednom periodu koristiti pored već čuvenog „Tara – Drina – Bajina Bašta“ . Želeli smo da i na ovaj način naglasimo naš položaj u jednom izuzetno lepom regionu kao što je Podrinje. – objašnjavaju iz bajinobaštanske turističke organizacije.


Promena vizuelnog identiteta TO „Tara-Drina“ odnosi se kako na izradu novog logotipa tako i na redizajn svih promotivnih materijala i dobar je osnov za još snažniju promociju turizma Bajine Bašte.