U subotu 15. maja 2021. godine u 11 časova u podnožju Avalskog tornja, Turistička organizacija Srbija organizuje početak i promociju letnje kampanje pod sloganom „Biram Srbiju“.


Medijima će se obratiti direktorka Turističke organizacije Srbije, gospođa Marija Labović i tim lider projekta #EUzaTEBE Kulturno nasleđe i turizam gospodin Aleksandar Bec. Događaju će prisustvovati i predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, gospodin Nemanja Sarač.

Ovim povodom Turistička organizacija Srbije organizuje i izložbu fotografija „Biram Srbiju“. Osim najlepših pejzaža, iskustava, avantura i specijaliteta na fotografijama, posetioce će dočekati i svoju turističku ponudu predstaviti i predstavnici lokalnih turističkih organizacija iz Srbije.

Budući da je nova sezona na pragu, ovo je prava prilika da se podsetimo mesta koja volimo, ali i da naučimo nešto o destinacijama i iskustvima koje još nismo upoznali, ili doživeli.

Tokom  promocije kod Avalskog tornja Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta počeće i zvanično obeležavanje jubileja – 20 godina od osnivanja.15. maja 2001. godine osnovana je lokalna turistička organizacija opštine Bajina Bašta, tada pod imenom Sportsko-turistički centar „Bajina Bašta“. Od ove subote pa tokom cele godine planirano je niz aktivnosti kojima će se obeležiti dve decenije postojanja naše ustanove.

Povodom ovog značajnog jubileja sve posetioce štanda TO „Tara-Drina“ na prezentaciji kod Avalskog tornja očekuju brojni prigodni pokloni. Pored toga očekuju ih i najnoviji promotivni materijali destinacije Tara Drina Bajina Bašta kao i predstavljanje programa 3.Ćirilične baštine koja se održava sledeće sedmice u Bajinoj Bašti.