Tradicionalno „Bogojavljensko plivanje za Časni krst“ u Bajinoj Bašti održaće se u nedelju, 19. januara sa početkom u 12 časova na jezeru Perućac. Plivaće se 33 metra u čast i spomen na godine života Isusa Hrista na zemlji do vaskrsnuća.

Organizatori „Bogojavljenskog plivanja za Časni krst“ su Turistička organizacija „Tara – Drina“ i Crkvena opština Bajina Bašta.

Prijavljivanje za učešće na plivanju se vrši u Turističkom info centru Bajina Bašta do subote, 18. januara. Obavezan lekarski pregled svih takmičara će se održati u Domu zdravlja „Evelina Haverfild“ u Bajinoj Bašti u nedelju u 10 časova.

Turistička organizacija „Tara-Drina“ pripremila je za sve učesnike plivanja medalje i zahvalnice, a pobedniku plivanja i nosiocu Bogojavljenskog krsta će pored toga pripasti i zlatnik, pehar i prigodni pokloni. Crkvena opština Bajina Bašta za sve plivače je na poklon pripremila ikone.

Za sve posetioce manifestacije će biti obezbeđeno kuvano vino. Organizatori pozivaju sugrađane i goste Bajine Bašte da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji i da zajedno podrže plivače za Časni krst na jezeru Perućac.