Najbolji svetski teniser  i najbolji srpski sportista svih vremena Novak Đoković sa porodicom je prethodne nedelje bio na odomoru  u Bajinoj Bašti i uživao u čarima destinacije Tara Drina Bajina Bašta.

Po okončanju teniske sezone Đoković je iskoristio nekoliko dana odmora da istraži Taru i da se upozna se lepotama ovog dela Podrinja. Pored obilaska kako onih popularnih i tako i onih skrivenih i manje poznatih lokaliteta Đokovići su upoznali i tarska sela i družeći se sa lokalnim stanovništvom.

Foto izvor: Instagram nalog djokernole

U svojim objavama na društvenim mrežama Novak je istakao lepotu Srbije i Tare i otkrio da je ime njihove ćerke delimično inspirisano ovom planinom.

„Koliko samo lepote i bogatstva nudi naša Srbija. Tara je divlja planina koja skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje. Jezera Perućac i Zaovine, istorijska reka Drina koja moćno teče i očarava svakog ko je ugleda. Zahvalni smo na zajedničkom, porodičnom vremenu i radujemo se daljem istraživanju bisera naše divne zemlje“ pisalo je u jednom od njegovih postova.

Foto izvor: Instagram nalog djokernole

Njegova supruga Jelena takođe nije skrivala oduševljenje ovim krajem i uz prelepe fotografije zabeležene na Tari i pored Drine napisala je “Blago onom koji ume šumor šume da razume” i “Ovde niko ne može biti tužan”.