Tradicionalno „Bogojavljensko plivanje za Časni krst“ u Bajinoj Bašti održano je danas na jezeru Perućac. Osamnaest plivača je uzelo učešće u ovoj duhovnoj manifestaciji, a zvanje nosioca Bogojavljenskog krsta kao najbrži plivač osvojio je Marko Bajić.

Organizatori „Bogojavljenskog plivanja za Časni krst“ bili su Turistička organizacija „Tara-Drina“ i Crkvena opština Bajina Bašta.

Pre plivanja sveštenici iz Bajine Bašte održali su molitvu i dali blagoslov učesnicima „Bogojavljenskog plivanja“. Crkvena opština Bajina Bašta je za sve plivače pripremila prigodne ikone za poklon.

Uz ikone čiji darodavac je Crkvena opština Bajina Bašta sve poklone je obezbedila Turistička organizacija „Tara-Drina“. Pobedniku plivanja, nosiocu Bogojavljenskog krsta, pripao je zlatnik, pehar, medalja, ikona i prigodan poklon. Svi učesnici u plivanju dobili su ikone, medalje, zahvalnice i prigodne poklone od strane TO „Tara-Drina“

Više stotina posetilaca posmatralo je plivanje na Perućcu i imalo priliku da uživa u kuvanom vinu koje su pripremili organizatori