Tradicionalno „Bogojavljensko plivanje za Časni krst“ u Bajinoj Bašti održano je danas na jezeru Perućac. Devet plivača je plivalo za zvanje nosioca Bogojavljenskog krsta, a najbrži je bio Srboljub Čiplić iz Smedereva koji kao turistia boravi ovih dana na Tari.

Organizatori „Bogojavljenskog plivanja za Časni krst“ bili su Turistička organizacija „Tara-Drina“ i Crkvena opština Bajina Bašta.

Pre plivanja sveštenici iz Bajine Bašte održali su molitvu i dali blagoslov učesnicima „Bogojavljenskog plivanja“. Crkvena opština Bajina Bašta je za sve plivače pripremila prigodne ikone i krstiće za poklon.

Pobedniku plivanja, nosiocu Bogojavljenskog krsta, pripao je zlatnik, pehar, zlatna medalja, ikona, krstić i diploma. Svi učesnici su pored ikona dobili su diplome i poklone od strane TO „Tara-Drina“ i Opštine Bajina Bašta.

Poklone su učesnicima dodelili predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić, vd direktor TO „Tara-Drina“ Milan Đurić i sveštenik Mirko Krupniković.

Nekoliko stotina posetilaca posmatralo je plivanje na Perućcu i imalo priliku da uživa u kuvanom čaju i rumu koje su pripremili organizatori.