U halama Beogradskog sajma održaće se od 23. do 26. februara 2023. godine 44. Međunarodni sajam turizma, najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi.

Očekuje se da će na Sajmu turizma nastupiti više od 25 zemalja širom sveta, poput Grčke, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Turske, Tunisa, Kipra,  Crne Gore i Severne Makedonije, a ove godine svoju turističku ponudu prvi put će predstaviti zemlje poput Alžira, Burundija, Kameruna, Obale Slonovače, Gabona, Ekvatorijalne Gvineje i Zanzibara.

Kina je zemlja domaćin ovogodišnjeg Sajma.

Foto izvor: Beogradski sajam

Na Sajmu će tradicionalno učestvovati srpske turističke organizacije, turističke agencije, udruženja, hoteli, turistički centri i međunarodni tur-operatori.

Veliki štand Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta nalazi se u hali 4 u okviru zajedničkog štanda na kome se predstavlja turistička regija zapadna Srbija.

Kao što je bila praksa i prethodnih godina na štandu Bajine Bašte zajedno nastupaju svi najznačajniji turistički subjekti sa teritorije ove opštine. Na jednom mestu posetioci će tokom sajma imati priliku da vide najnoviju ponudu Nacionalnog parka Tara, Vojne ustanove „Tara“, turističkih agencija iz Bajine Bašte, hotela i kategorisanog privatnog smeštaja, da probaju najpoznatije brendove rakija iz ovog kraja, kao i da se upoznaju sa mogućnostima za brojne aktivnosti u prirodi koje pruža ova destinacija.

Posetioce štanda Bajine Bašte očekuje dosta novih promotivnih materijala, a ove godine će poseban akcenat biti stavljen na promociju Bajine Bašte kao grada ćirilice. Pored novih štampanih materijala koji donose deset najvažnijih razloga zbog kojih je Bajina Bašta grad ćirilice, na fotografiji na štandu će biti prikazan drevni manastir Rača,  centar čuvene prepisivačke i književne škole, uz poruku „BAJINA BAŠTA PRESTONICA ĆIRILICE“.

Sa prošlogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu

Na velikoj slici na štandu se predstavljaju i prirodne vrednosti destinacije Tara Drina Bajina Bašta uz panoramu jezera Zaovine i jezera Spajići iz vazduha čiji autor je poznati bajinobaštanski fotograf Nenad Marić. Na slici na štandu će biti predstavljen i novi vidikovac Zelenika i Bajina Bašta kao srce Podrinja.

Kroz nove promotivne materijale biće predstavljene i najveće i najznačajnije manifestacije koje se održavaju ove godine u Bajinoj Bašti, dok će na led ekranima premijerno biti prikazani video spotovi destinacije za ovu godinu.

Sve posetioce štanda Bajine Bašte očekuju  lepi pokloni kao i vredne nagrade koje će biti deljene u okviru nagradne igre koja će biti organizovana za sve posetioce. Očekujemo vas.