Rezultati ankete “Koju ste avanturu izabrali ovog leta”, koju je Turistička organizacija Srbije sprovela u proteklom periodu, pokazali su da su lokaliteti koji se nalaze u opštini Bajina Bašta ostavili ubedljivo najjači utisak na posetioce kao i da je planina Tara posećenija od svih drugih destinacija u Srbiji ove godine.

 

Na pitanje „Koji lokalitet/atrakcija u Srbiji je na Vas ostavi najjači utisak“ na prvom mestu je ubedljivo Tara (23 %) ispred Uvca (16 %) i Golupca (12 %). U vrhu odgovora sa teritorije opštine Bajina Bašta su još i Banjska stena sa 6 % i jezero Zaovine sa 4% tako da su ukupno gledajući lokaliteti iz ove podrinske opštine ostavili najbolji utisak na čak 33 % od svih anketiranih od strane Turističke organizacije Srbije.

 

Anketa je pokazala i da je Tara destinacija koju je najviše anketiranih posetilo ove godine. Ovu po mnogima najlepštu srpsku planinu nazvanu po slovenskom bogu Taru za odmor je izabralo 18 % anketiranih i tako se ona nalazi ispred Zlatibora sa 15 % i Stare planine i Kopaonika sa po 8 %.

Po anketi TOS-a najpozitivniji aspekt putovanja u Srbiji je priroda, blizina, upoznavanje svoje zemlje ali i ljudi, gostoprimstvo i hrana. Najnegativniji aspekt po odgovorima su loši putevi, smeće i neadekvatne cene.

„Srbija je jedna prelepa zemlja sa nestvarnom prirodom i mnogobrojnom i raznolikom turistickom ponudom. Svi trebamo da upoznamo nasu predivnu zemlju, da je čuvamo i uživamo u njenim lepotama za čiju se promociju na veoma visokom nivou i veoma uspešno bavi TOS. Sve pohvale!Upoznajmo našu zemlju!“ – samo je jedan od puno pozitivnih komenatara iz ankete koji pokazuju veliko zadovoljstvo turističkom ponudom Srbije.