Резултати анкете “Коју сте авантуру изабрали овог лета”, коју је Туристичка организација Србије спровела у протеклом периоду, показали су да су локалитети који се налазе у општини Бајина Башта оставили убедљиво најјачи утисак на посетиоце као и да је планина Тара посећенија од свих других дестинација у Србији ове године.

 

На питање „Који локалитет/атракција у Србији је на Вас остави најјачи утисак“ на првом месту је убедљиво Тара (23 %) испред Увца (16 %) и Голупца (12 %). У врху одговора са територије општине Бајина Башта су још и Бањска стена са 6 % и језеро Заовине са 4% тако да су укупно гледајући локалитети из ове подринске општине оставили најбољи утисак на чак 33 % од свих анкетираних од стране Туристичке организације Србије.

 

Анкета је показала и да је Тара дестинација коју је највише анкетираних посетило ове године. Ову по многима најлепшту српску планину названу по словенском богу Тару за одмор је изабрало 18 % анкетираних и тако се она налази испред Златибора са 15 % и Старе планине и Копаоника са по 8 %.

По анкети ТОС-а најпозитивнији аспект путовања у Србији је природа, близина, упознавање своје земље али и људи, гостопримство и храна. Најнегативнији аспект по одговорима су лоши путеви, смеће и неадекватне цене.

„Србија је једна прелепа земља са нестварном природом и многобројном и разноликом туристицком понудом. Сви требамо да упознамо насу предивну земљу, да је чувамо и уживамо у њеним лепотама за чију се промоцију на веома високом нивоу и веома успешно бави ТОС. Све похвале!Упознајмо нашу земљу!“ – само је један од пуно позитивних коменатара из анкете који показују велико задовољство туристичком понудом Србије.