U nedelju, 16. juna u Bajinoj Bašti održaće se treća po redu Porodična biciklijada. Organizator biciklijade je Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta. Okupljanje učesnika je u 9 sati u Parku ćirilice, a start biciklijade u 9.30. Vozi se na relaciji Bajina Bašta – Bušinsko polje – Beserovina – Perućac – Beserovina – Bušinsko polje – Bajina Bašta.

Cilj Porodične biciklijade je promocija zdravog načina života, rekreativnog biciklizma, zaštite životne sredine, bezbednosti u saobraćaju, porodičnog života i druženja u prirodi.

Biciklijada je rekreativnog tipa, dužina staze je 26 km (u jednom pravcu 13 km), staza nije kondiciono zahtevna. Vožnja je namenjena i deci i odraslima. Deca do četvrtog razreda moraju da imaju pratnju.

Organizator je obezbedio policijsku pratnju i medicinsku stručnu pomoć uz vozilo za prihvatanje bicikala koji se pokvare, kao i pomoć redarske službe.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Turističkom informativnom centru Bajina Bašta i na telefone 066/ 222 120 ili 031/866903.