У недељу, 16. јуна у Бајиној Башти одржаће се трећа по реду Породична бициклијада. Организатор бициклијаде је Туристичка организaција „Тара-Дрина“ Бајина Башта. Окупљање учесника је у 9 сати у Парку ћирилице, а старт бициклијаде у 9.30. Вози се на релацији Бајина Башта – Бушинско поље – Бесеровина – Перућац – Бесеровина – Бушинско поље – Бајина Башта.

Циљ Породичне бициклијаде је промоција здравог начина живота, рекреативног бициклизма, заштите животне средине, безбедности у саобраћају, породичног живота и дружења у природи.

Бициклијада је рекреативног типа, дужина стазе је 26 km (у једном правцу 13 km), стаза није кондиционо захтевна. Вожња је намењена и деци и одраслима. Деца до четвртог разреда морају да имају пратњу.

Организатор је обезбедио полицијску пратњу и медицинску стручну помоћ уз возило за прихватање бицикала који се покваре, као и помоћ редарске службе.

Све додатне информације могу се добити у Туристичком информативном центру Бајина Башта и на телефоне 066/ 222 120 или 031/866903.